onsdag 16 april 2014

Allting har en början

Saker som rensats ut och som ska doneras.

Att stå stå och titta in i en överfull garderob men ändå inte ha något att ta på sig. Jag tror att de allra flesta kan känna igen sig i det scenariot. Efter två graviditeter och en livskris kände jag mig bara trött på innehållet i min garderob. Det var en enda stor röra av plagg, inköpta utan någon som helst tanke bakom köpet. Jag var trött på min "stil". Trött på känslan av att inte ha något att ha på mig trots alla kläder. Trött på röran. Bara trött.

Så jag började söka på nätet. Jag läste om hur man organiserar sin garderob. Om hur man ska tänka när man shoppar. Om materialval. Om att mixa och matcha. Hur man bygger outfits. Och jag insåg att det är i baskläderna jag trivs som bäst. Oavsett vad jag shoppar för kläder är det oftast till de tajta topparna, de smala jeansen, kjolarna och koftorna som jag återkommer. Min svärmor brukar skämta om att jag alltid klär mig i svart, och så är det nog. Jag har köpt färgglada kläder i ett försök att ändra mig, men det slutar alltid med att jag klär mig i svart ändå.

Kläderna i min garderob gjorde att jag kände mig tung. Jag vill känna mig lätt. Jag vill slippa bekymra mig över vad jag ska ha på mig. Jag vill att min garderob bara ska innehålla plagg som jag älskar och som får mig att må bra. Less is more.

Jag bestämde mig för att rensa i kläderna. Skoningslöst. Om det inte passade, om jag inte kände mig snygg i det eller om jag inte använt det på ett år så skulle det ut. Jag frågade mig: skulle jag köpt detta plagg idag om jag såg det i en affär? Om svaret blev nej, så skulle plagget ut. På bilden ser ni alla kläder som hamnade i högen med saker att donera. Jag har även sålt kläder (inklusive min brudklänning) för över 2000 kr (och det är inga stora summor per plagg det handlar om).

Nu börjar min väg mot färre (men bättre) plagg och förhoppningsvis ett lättare liv.
Välkommen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar